Siden sidst, har Novo været til hoftescanning. Scanningen viste at vinklen på hofteskålen ligger indenfor normalområdet, men grænser lige op til at det “kritiske” område. Derfor skal vi til et nyt tjek næste år – fordi vi i Danmark har et system hvor man bliver passet på. Vi føler os heldige, at alle vi har mødt i sygehusvæsenet i forbindelse med Novo, har mødt os med stor forståelse og medmenneskelighed.

I dag har vi været til ny øjen-kontrol. Efter Novo er begyndt at gå, har han stort set aldrig været uden blå mærker. Det må man godt have. Især som baby/tumling. Novo har bare ALTID et blåt mærke i hovedet, lige over højre øje. Ikke det samme blå mærke naturligvis. Men aldrig er det blå mærke helt væk, før der kommer et nyt. Det seneste blå mærke, kommer sig af, at han bogstaveligtalt går ind i en åben dør. Skæbnen vil, at den var åben til hans højre side – den side han har hans Coloboma. Derfor var jeg ikke i tvivl om, at jeg måtte fortælle øjenlægen at han skulle være ekstra opmærksom.

Øjenlægen lavede nogle ekstra øvelser med Novo, som han reagerede normalt på – derfor kan intet afklares endnu, før han selv kan begynde at sige noget om hvad han kan se (ko, mand, fugl osv.).

Næste kontrol, maj 2018.

Skriv en kommentar