Jeg har lovet jer en opskrift på mine hjemmelavede Snickers. Jeg fandt oprindeligt opskriften her, men har efter hånden lavet dem så mange gange nu, at jeg har lavet opskriften en lille smule om, så den passer bedre til hvordan jeg gør det :)

Husk at afsætte goooooood tid af til dette projekt.

 

Ingredienser (til en lille bradepande, en form (ca. 15 cm x 10 cm) eller som jeg gjorde, små grill foliebakker)

1. lag:

170 g Chokolade (det passer med en pakke fra carletti :) )

En stor spiseske (crunchy) peanutbutter

 

2. lag:

80 g honning

130 g sukker

40 g vand

25 g glukosesirup

20 g pasteuriserede æggehvider

20 g sukker

1/4 vaniljestang

 

3. lag:

Et drys saltede peanuts (flere hvis du gerne vil have lidt mere bid – men husk at du også tilføjer en mere saltet smag på den måde)

Forkogt karamel “Dulce de leche” eller én dåse kondenseret mælk (i en snæver vending kan du godt bruge nogle bløde karameller og varme dem igen. Men jeg anbefaler det ikke – jeg knækkede næsten mine tænder på det første jeg fik lavet, på den måde)

 

4. lag:

170 g Chokolade (det passer med en pakke fra carletti :) )

En stor spiseske (crunchy) peanutbutter

Fremgangsmåde

  1. Chokoladelag:

img_20161206_113618

Smelt chokolade og peanutbutter i en tykbundet gryde eller kasserolle ved lav varme. (lad den kun lige smelte, ellers brænder den på)

Hæld chokoladen op i din lille bradepande, formen eller foliebakken, beklædt med bagepapir, og stil den på køl.

2.: Nougat lag:

Hæld honning, sukker, vand og glukose i en (stor) gryde og lad det koge ved middelvarme – til det har en temperatur på 152 grader. Selvom indholdet ikke fylder særlig meget, så koger massen op – så brug en passende gryde (ikke en kasserolle!).

img_20161206_115036

Jeg havde ikke et termometer som kunne måle så højt første gang, så jeg måtte tage den på gefühl. For at komme gefühlen lidt nærmere, så skal din sukker masse koge op TO gange. Kort efter 2. gang, er din masse ca. 152 grader.

img_20161206_120255

Imens du holder øje med din gryde, pisker du æggehvider og sukker til marengs. Tilsæt salt og vanilje.

img_20161206_115406

Hæld den 152 grader varme sukkermasse i en tynd stråle ned i marengsen, mens du pisker. Det er svært hvis du er alene hjemme. Jeg havde en grydeske i den ene hånd til at hælde forsigtigt med, og den anden hånd til piskeren. (og ingen hånd til at tage billede)

Pisk i cirka 10 min – til massen får en sej og luftig konsistens.

Vend massen ud på en silikonemåtte/bagepapir drysset med flormelis.

img_20161206_124849

Rul nougaten ud med en kagerulle, og læg den oven på chokoladelaget. (Sørg for, at nougaten ikke er alt for varm.)

Sæt den på køl et øjeblik.

 

4. Peanut/karamel lag:

Drys peanuts oven på nougaten.

Fordel den forkogte karamel “Dulce de leche”. (Eller hæld den kondenserede mælk ud af dåsen og varm den op under omrøring.)

Sæt formen tilbage i køleskabet, og lad karamellen stivne helt.

(på billedet gav jeg den alt for meget gas med peanutsene! De blev meget saltede)

img_20161206_131358

 

5. Chokoladelag:

Gentag punkt 2. Hæld chokoladen oven på karamellen, og stil den færdige Snickers-masse tilbage i køleskabet.

Slut prut, nu med lækre snickers til slikmunde (husk at små børn ikke må få peanuts)

img_20161207_103500

img_20161206_153809

2 Kommentarer

  1. Man kan faktisk købe karamellen forkogt – Dulce de leche mener jeg der så står på dåsen.. Ellers kan man også hælde den kondenserede mælk ud af dåsen og varme den op under omrøring, det tager heller ikke så lang tid: ) Bare hvis det skal gå lidt hurtigere.. Nogen mener også at man risikere skadelige stoffer i karamellen, når man koger dåsen, om det er sandt aner jeg ikke, under alle omstændigheder skal jeg have afprøvet din opskrift; )

Skriv en kommentar